Гулаш


Гулаш

Гулашът е ястие, произлизащо от унгарската кухня, и е приготвяно от говеждо месо, лук, червени чушки и червен пипер. Името му идва от унгарското gulyás, от gulya — „кравар“.

Необходими продукти:

750 грама телешки шол

1 червен пипер

1 зелен пипер

2 домата (настъргани)

1 лук

1-2 скилидки чесън

2 с.л. брашно

3 с.л. зехтин

1 кафена чаша бяло вино

1 литър зеленчуков бульон

2-3 с.л. заквасена сметана

шарен пипер

1 дафинов лист

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на хапки, осолява се и се поръсва с черен пипер. Овалва се в брашно и се запържва в сгорещения зехтин. Най-добре е да запържете половината месо, да го извадите и след това да запържите другата половина. След това се връща и първоначално изпърженото месо при другото.

Прибавят се към месото нарязаните на ленти зелен и червен пипер, лука, чесъна, дафиновия лист и се разбърква добре.

Посолява се още малко.

Когато зеленчуците поомекнат се добавя червения пипер и се разбърква, а след това и настърганите домати. Оставя се на котлона за около минута.

Добавя се виното и се оставя за 2-3 минути.

Прибавя се зеленчуковият бульон и се оставя да къкри около 1,5 часа.

Когато месото е готово се разбърква заедно със сметаната. По желание за повече свежест можете да поръсите с магданоз.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама