Хек с картофи, тиквички и чери домати


Хек с картофи, тиквички и чери домати
Снимка: Istock

След голямото угощение по време на коледните празници, организмът ни има нужда от почивка. Тази рецепта за риба е перфектният вариант за вкусно и здравословно ядене.

Необходими продукти хек с картофи, тиквички и чери домати:

1 кг по-малки картофи

сол

1 връзка пресен лук

2 моркова

150 г чери домати

2 по-малки тиквички

3 супени лъжици зехтин

300 г хек

черен пипер - на вкус

1 с.л. мащерка

1/2 връзка ситно нарязан босилек

Вижте още: Много вкусна вегетарианска лазаня

Начин на приготвяне:

Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода за около 20 минути. Отцедете водата и ги покрийте и оставете да престоят малко. След това ги обелете. Почистете пресния лук, измийте го и го нарежете на ситно. Измийте и обелете морковите, след което ги нарежете по дължина на четвъртинки, а след това на пръчици. Измийте доматите и ги нарежете на две. Измийте тиквичките и ги нарежете на колелца. Морковите се бланшират във вряща вода с няколко капки зехтин за около 3 минути, след което се пускат в студена вода и се отцеждат. Измийте рибата и я нарежете на кубчета. Овкусете със сол и разбъркайте.

В тиган се загрява една супена лъжица олио и в него се запържва рибата. Извадете я и я оставете настрана. В тигана се налива останалото олио и в него се запържват картофите за около 8 минути. Добавете лука, морковите и тиквичките и запържете още 3 минути. Добавете рибата, доматите и билките. Подправете всичко на вкус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама