Истински деликатес: Пикантно говеждо по мексиканска рецепта


Истински деликатес: Пикантно говеждо по мексиканска рецепта
Снимка: Istock

През натоварените делнични вечери ястията, приготвени само на тиган, се превръщат в наши спасители за вечеря. Тази рецепта е перфектна, когато искате да прекарате повече време със семейството си, отколкото с котлона в кухнята.

Необходими продукти за пикантно мексиканско говеждо:

1 с.л. екстра върджин зехтин

1 голяма глава лук, нарязана

600 г смляно говеждо месо

1 c.л. бял ориз

1 консерва домати

1 консерва черен боб, изплакнат и отцеден

2 c.л. царевица (прясна, замразена или консервирана)

1 консерва зелени люти чушки

1 с.л. кимион

1 с.л. чили на прах

сол - на вкус

2 c.л пилешки бульон

1/2 c.л. настърган чедър

кориандър - за гарнитура

Вижте още: Имате всички продукти в хладилника: Лесна и вкусна фритата

Начин на приготвяне:

В голям тиган на среден огън загрейте зехтина. Добавете лука и гответе 2 минути, след това добавете телешка кайма и гответе, докато спре да розовее, 6 минути, като разбивате с дървена лъжица, докато покафенее. Отцедете мазнината.

Преместете говеждото от едната страна на тигана и добавете бял ориз от другата страна. Гответе 2 минути, след което добавете доматите, черен боб, царевица, чилито и кимиона. Подправете със сол и разбъркайте, за да се смесят, след което залейте с пилешкия бульон.

Оставете да заври, покрийте и гответе 20 минути.

Отгоре поръсете с чедър и покрийте, за да се разтопи за 2 до 3 минути.

Украсете с кориандър и сервирайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама