Изкусителни шоколадови трюфели


Изкусителни шоколадови трюфели
Снимка: iStock

Насладете се на тези домашно приготвени шоколадови трюфели като възхитително лакомство или чуден подарък!

Необходими продукти за шоколадовите трюфели:

50 г черен шоколад

150 г млечен шоколад 

90 мл пълномаслено мляко

40 г (3 супени лъжици) несолено масло

черен шоколад (темпериран или смесен) за покритие

млечен шоколад (темпериран или смесен) за покритие

сушени плодове, ядки, кафе на зърна, златни листчета за украса

Вижте още: Топят се в устата: Трюфели с бял шоколад и кокос

Начин на приготвяне:

Нарежете тъмния и млечния шоколад на малки, равномерни парчета.

В малка тенджера загрейте пълномасленото мляко и несолено масло на слаб огън, докато маслото се разтопи и сместа стане гореща, но не завира.

Поставете нарязания шоколад в топлоустойчива купа. Изсипете горещата смес от мляко и масло върху шоколада. Оставете да престои за минута, за да омекне шоколадът, след това разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане гладка и лъскава.

Покрийте купата с прозрачно фолио, като я притиснете директно върху повърхността на шоколадовата смес, за да предотвратите образуването на кора. Охладете в хладилника за около 2 часа или докато сместа стане достатъчно твърда за работа.

След като се охлади, използвайте малка лъжица, за да загребвате части от шоколадовата смес. Разточете всяка част между дланите си, за да оформите гладки топки. Поставете трюфелите върху тава, покрита с хартия за печене. Ако сместа стане прекалено мека, върнете я в хладилника, за да стегне.

Разтопете тъмния и млечния шоколад за покритие в отделни купи, като използвате предпочитания от вас метод (в микровълнова фурна или разтопяване на водна баня). Потопете всеки трюфел в разтопения шоколад, като отстраните излишъка и ги поставете обратно върху покритата с пергамент тава за печене.

Докато шоколадовото покритие е все още мокро, украсете трюфелите със сушени плодове, ядки, кафе на зърна, годни за консумация златни листа или всякакви други гарнитури по желание. Оставете шоколадовото покритие да стегне напълно на стайна температура или в хладилник.

След като шоколадовото покритие стегне, прехвърлете трюфелите в херметически затворен съд. Съхранявайте ги в хладилник до две седмици. Сервирайте охладени или със стайна температура по желание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама