Ядеш и отслабваш: Кето мусака за тънка талия


Ядеш и отслабваш: Кето мусака за тънка талия
Снимка: iStock/Guliver

Днес ви представяме кето вариант на едно от любимите български ястия - мусаката.

Необходими продукти:

4 тиквички

1 ч.л. сол

Вижте още: Кето пиле със сметана и къри

За месната плънката:

2 с.л. краве масло

1 връзка пресен лук

500 г кайма смес

1 консерва домати на кубчета (без захар)

сол и черен пипер на вкус

200 г настърган пермезан

Вижте още: Съблазнително кето брауни

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на кубчета и подсолете обилно, за да може да излезе излишната вода от тях. След 15 минути ги изплакнете обилно с вода.

Загрейте в тиган маслото и запържете в него нарязан на ситно пресния лук. След това прибавете към него и каймата, с черен пипер и сол. Когато каймата се запържи добре, прибавете към нея тиквичките и ги поставете в предварително загрята на 180 гр. фурна. След 15 мин. минути, сложете и пасирани доматите от консервата. Разбъркайте добре и оставете да се пече във фурната още 10 мин. Малко преди да извадите муската от печката, я поръсете обилно с пермезан и я оставете да се пече още 1 минута.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама