Жълт кекс


Жълт кекс

Приготвяли сте целувки, или пък ореховки, или пък някой сладкиш, за който са нужни само белтъци, жълтъците са останали неупотребени и усилено търсите рецепта с жълтъци - рецептата за жълт кекс е точната рецепта за вас. Кексът е много вкусен, с много апетитен наситено жълт цвят, дължащ се на голямото количество жълтъци.

Необходими продукти:

6 броя жълтъци

1 брой яйца

1 1/2 чаена чаша брашно

1/2 чаена чаша прясно мляко

2/3 чаена чаша пудра захар

1 чаена лъжица бакпулвер

1 брой ванилии

100 грама шоколад

2 супени лъжици какао

120 грама краве масло

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за жълт кекс е разбиването на маслото с пудрата захар. Маслото трябва да е меко. Най-добре е да направите това с миксер или тел за разбиване. След това добавяте яйцето и жълтъците и отново разбивате добре. Добавете и млякото и ванилията.

Пресявате брашното, заедно с бакпулвера и малко по малко, при непрекъснато бъркане ги добавете към течната смес. Нарежете шоколада на ситни парченца, най-добре е да ползвате шоколад за готвене, тъй като той остава много по-стегнат при печене. Добавете към останалата смес и разбъркайте.

Намажете форма за печене с мазнина и изсипете сместа за кекс. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, като пробвате дали кексът е изпечен като бучнете с клечка за зъби - ако излезе суха, то кексът с жълтъци трябва да излезе от фурната. След като поизстине, поръсете кекса с какао.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама