Кадаиф с целувки


Кадаиф с целувки

Сладко изкушение за любимите ви хора.

Необходими продукти:

за кадаифа:

200-250 гр кадаиф

масло за намазване

200 гр орехи

1 ч. л. канела

125 гр масло

за сиропа:

300 мл вода

1-2 щипки лимонена киселина

200 гр захар

100 гр кафява захар

1 с. л. мед

кората и сокът от ½ лимон

за белтъчните целувки:

2 белтъка

2 с. л. захар

масло за намазване

украсете с

пудра захар

мед и

стръкче прясна мента

Начин на приготвяне:

Намажете тавичка с масло. Разпределете половината кадаиф. Отгоре сложете парченца масло.

Смелете орехите в блендер, заедно с канелата. Поръсете върху кадаифа. Отгоре разпределете останалия кадаиф. Отново сложете масло. Печете на 150 С до златисто.

В тенджера сипете 300 мл вода, 1-2 щипки лимонтузу, 200 гр захар и 100 гр кафява захар, 1 с.л. мед и кората на 1 лимон. Варете сиропа, докато се сгъсти.

Оставете го да се охлади. Залейте горещия кадаиф. Покрийте го с алуминиево фолио и оставете да престои няколко минути.

Разбийте белтъците със захарта на сняг. Намажете парче алуминиево фолио с малко масло. С лъжица оформете купчинки от белтъците. Печете на максимална температура на горен реотан за 4-5 мин.

Сервирайте кадаифа с белтъчните целувки.

 

Източник: vremezagotvene.bg 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама