Как е правилно да се режат картофите за супа - дори опитните домакини допускат тази грешка


Как е правилно да се режат картофите за супа - дори опитните домакини допускат тази грешка
Снимка: iStock

Картофите са една от основните съставки не само при приготвянето на основни ястия, но и при повечето супи. Този зеленчук е неизменна част от много рецепти и голяма част от домакини са убедени, че е невъзможно да допуснат грешка при употребата му. Но всъщност грешки често допускат дори и най-опитните домакини. Една от тях е свързана с рязането на картофите. 

Как е правилно да се режат картофите за супа?

Дори домакините и готвачите с опит в този случай допускат огромна грешка. Те са убедени, че картофите за супа винаги трябва да се режат на кубчета. Този подход обаче невинаги е правилен.

Основното правило за нарязване на картофите за супа

Формата на зеленчука зависи от формата на основната съставка в супата. Например, ако приготвяте пилешка супа, тогава картофите трябва да са нарязани на ивици. В крайна сметка именно в тази форма е е основният компонент - пилешкото.

При приготвянето на борш картофите е по-добре да се настържат. Ако приготвяте супа с грах, тогава картофите е желателно да бъдат нарязани във формата на кубчета.

В случай, че не се спази това основно правило и зеленчукът не е нарязан като основната съставка в супата, тогава съществува голям риск от неравномерно готвене на компонентите - някои от тях ще се сварят по-рано, а на останалите ще им е необходимо повече време. В резултат на това ястието може да се окаже безвкусно и с неподходяща консистенция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама