Картофена крем супа с вино


Картофена крем супа с вино

В тази крем супа чудесно се съчетават ароматът на бяло вино с този на ригана. Крем супата от картофи с бяло вино и риган е много лека, с интересен вкус, подходяща за лек обяд или вечеря.

Необходими продукти за 4 порции:

500 грама картофи

2 моркова

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

50 мл сухо бяло вино

2 супени лъжици краве масло

1/2 чаена лъжица сух риган

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за картофена крем супа с бяло вино и риган е подготовката на зеленчуците. Измивате добре зеленчуците, почиствате ги добре, обелвате ги и ги нарязвате на едри парчета. Поставяте зеленчуците в тенджера и ги заливате с вода, колкото да ги покрие. Посолявате (около 1 равна чаена лъжица сол би трябвало да е достатъчно) и варите до омекване на картофите. Трябва да можете да забиете спокойно вилица в картофа.

С кухненски робот или блендер пасирате добре сварените зеленчуци, като добавяте и маслото. Добавяте и бульона, в който са врели зеленчуците. Разбивате до получаване на хомогенна смес.

Връщате картофената крем супа в тенджерата и обратно на котлона. Добавяте виното и ригана и варите на слаб огън още 5 минути. Преди сервиране може да подправите, а и украсите всяка купичка преди сервиране с свеж риган.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама