Картофено руло с гъби и шунка


Картофено руло с гъби и шунка

Една много лесна и ефектна рецепта, която може да търпи много вариации и би била доста удачно решение да се сервира като предястие.

Необходими продукти за блата:

4 средно големи картофа

2 средно големи яйца

50 мл прясно мляко

2 с.л. масло

1/2 ч.ч. брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

Необходими продукти за плънката:

200 грама шунка

200 грама пресни гъби

100 грама кашкавал

1 с.л. масло

50-80 грама топено сирене (едно пакетче)

1 ч.л. черен пипер

Приготвяне на тестото за блата:

Измийте и обелете картофите, след което ги сварете. Сварените картофи се намачкват с маслото и 50 мл прясно мляко до получаване на гъсто пюре. Към пюрето добавете двете разбити яйца и подправете със сол и черен пипер на вкус. След което започнете да добавяте по малко от брашното, за да сгъстите сместа. Пригответе си голяма тава с хартия за печене (намажете хартията с масло или олио) и разстелете равномерно получената смес върху хартията. Пече се на предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25 минути ( до порозовяване).

Приготвяне на плънката:

Нарежете на ситно всички продукти (шунката, кашкавала и гъбите). Пригответе тиган с капак или тенджера. Загрейте котлона и разтопете топеното сирене в избрания от вас съд, добавете 3/4 супени лъжици вода като непрекъснато бъркате. Когато сместа стане еднородна, добавете маслото и гъбите и ги задушете. Добавете и останалите продукти малко преди да свалите от котлона. Овкусете със сол и черен пипер.

Когато блатът е напълно готов, извадете го от фурната и разстелете равномерно плънката. Започнете да навивате блата от единия край, като леко придърпвате хартията за печене. Оставете рулото на хладно, но не в хладилника.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама