Класическа рецепта за пиле Жулиен


Класическа рецепта за пиле Жулиен
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

1/2 кг пилешко филе

250 г кисели краставички

250 мл готварска сметана

150 г гъби

2 с.л. олио

1/2 ч.л. черен пипер

сол - на вкус

Вижте още: Лесни и вкусни шницели - топят се в устата

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе и киселите краставички се нарязват на тънки ивички. Гъбите се почиства и се нарязват на полумесеци.

Пилето се запържва до златисто в олио и се овкусява със сол и черен пипер. Когато е готово, към него се добавят гъбите и киселите краставички. Когато гъбите се задушат, ястието се оставя да къкри на котлона за още три минути. Накрая се добавя течната готварска сметана (250 мл). Разбърква се, докато течността се сгъсти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама