Без пържене: Хрупкави пилешки хапки на фурна


Без пържене: Хрупкави пилешки хапки на фурна
Снимка: iStock

Обичате да си хапвате пилешки хапки, но не искате да са пържени? Тази рецепта е за вас. Ако я следвате, ще станат хрупкави и по-малко калорични.

Необходими продукти:

700 г пилешки гърди, нарязани на малки парчета

1 чаша бадемово брашно

1/4 чаша настърган пармезан

1/2 ч. л. чесън на прах

1/2 чаена лъжичка лук на прах

1/2 чаена лъжичка сушена мащерка

1/4 ч. л. лют червен пипер по желание

1/2 чаена лъжичка черен пипер

1/2 чаена лъжичка сол

1 голямо яйце

2 супени лъжици заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. В подходяща тава сложете хартия за печене.

Разбийте яйцето и сметаната. В голяма купа добавете парчетата пиле и изсипете яйчената смес. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно.

Смесете бадемовото брашно, настъргания пармезан и всички подправки в отделна плитка купа или чиния. Хубаво оваляйте всяка хапка в бадемовото брашно и я поставете в тавата.

Печете в предварително загрятата фурна за 18-20 минути, като обърнете по средата на времето

Сервирайте с любимия си сос и свежа салата.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама