Грешки при приготвянето на пилешки крилца


Грешки при приготвянето на пилешки крилца
Снимка: iStock/Guliver

Кой не обича пилешки крилца? Ако са приготвени както трябва, те са изключително сочни и апетитни. Идеално мезе за биричка и не само! Но успявате ли да ги приготвите перфектно? Ако отговорът ви е „не", най-вероятно допускате следните грешки:

Готвите ги на прекалено висока температура

Никой не иска да си похапва прегорели крилца, нали?  Ако искате те да са перфектно изпечени, трябва да се уверите, че температурата не е твърде висока, но е достатъчно висока, за да създаде онази хрупкава, вкусна коричка.

Трикът е да намерите баланса между достатъчно висока температура за хрупкава кожа, но не чак толкова, така че крилцата да са сочни отвътре.

Пропускате важна съставка

Може би ще се изненадате, но ако прибавите малко кисело мляко към крилцата, те ще станат уникално вкусни.

Ето какво трябва да направите:

Поставете пилешките крилца в дълбока купа. Изсипете върху тях киселото мляко, а след това добавете подправки по ваш вкус, малко зехтин и чесън. Хубаво разбъркайте всичко, най-добре с ръце. Покрийте купата с кухненско найлоново фолио и оставете крилцата за 2 часа в хладилник. След това ги подредете в тава и печете за 45 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна. 

Колко да мариновате?

Тук много зависи какво месо сте избрали. Ако сте взели крилца от магазин, тогава те се мариноват само за аромат. Достатъчно е да се накиснат в подправки и сосове за около 1-2 часа.

Ако си вземете пилешко месо от фермер (домашно месо) ще трябва да го накиснете поне четири часа, най-добре да го оставите за целия ден или нощ. Освен за вкус, маринатата трябва да омекоти влакната, да даде на парчетата сочност, както и да ускори времето за приготвянето им на скара.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама