Класически френски ябълков пай


Класически френски ябълков пай
Снимка: Istock

Простите ястия наистина могат да бъдат много вкусни, а доказателство за това е традиционният френски ябълков пай.

Необходими продукти за френски ябълков пай:

1/2 чаша брашно

1/2 чаша захар

1 супена лъжица бакпулвер

1/8 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици ванилов екстракт

2 големи яйца

1/3 чаша пълномаслено мляко

2 супени лъжици растително масло

4 ябълки

пудра захар

За пълнежа:

1/3 чаша захар

1 голямо яйце

Вижте още: Ще си оближете пръстите: Кекс с банани и ябълки 

Начин на приготвяне:

Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки. Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в голяма купа. Добавете ванилията, разбитите яйца, олиото и млякото. Разбъркайте, докато се смеси добре.

Добавете парченцата ябълка и разбъркайте с ръце, за да се получи хомогенна смес. Намажете кръгла форма с размер 22 см с масло и я застелете с хартия за печене, след което изсипете сместа. Печете около 30 минути.

За плънката смесете разбитото яйце и захарта. Изсипете сместа върху сладкиша и разпределете ябълките равномерно, след което отново поставете във фурната за 20 минути. По желание поръсете с пудра захар.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама