Конкурс за рецепти с люти чушки


Конкурс за рецепти с люти чушки
Снимка: Thinkstock/Guliver

От днес, 23.09, стартира първият по рода си Конкурс за рецепти с люти чушки, с което официално се поставя началото на честванията на Деня на лютата чушка в България.

Инициативата за обявяването на Ден на лютата чушка е Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З. – 7) и от тук нататък ще се чества ежегодно в последната събота на месец септември.

Идеята за празника идва от широката употребата на лютите чушки в традиционната ни кухня и присъствието на зеленчука във фолклора ни. Целта на празника е да популяризира полезните действия на лютите чушки, непознати за много хора. Умерената ежедневна употреба на зеленчука може да повлияе положително върху здравето на българина по естествен път и в унисон с традициите ни.

Желаещите да се включат в конкурса за рецепта могат да го направят от днес до 23 октомври в една от трите категории - Супа, Основно и Разядка. Най-добрите рецепти от всяка категория ще получат парична награда и всички ще бъдат отличени с грамоти за участие.

Всеки участник има право да участва в една или във всички категории като изпрати рецептата си на имейл info@culinaryfestival-bg.com или като попълни бланката за рецепти и задължително приложи снимка на приготвеното ястие, име, възраст и координати. Единственото изискване към участниците е да са навършили 18 години към 23.09.2014 г..

Първият етап от конкурса ще е на страницата на Празник на лютата чушка – България във Facebook, където ще можете да гласувате за фаворитите си. С приключването на първия етап във всяка категория ще има по 10-ма финалисти – тези, събрали най-много харесвания, от които жури от 21 членове ще отличи победителите. 

Награждаването ще е по време на церемонията по раздаването на наградите "Пазител на традициите“ на  14.11. 2014 г..

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама