Крем супа от целина


Крем супа от целина

Въпреки че камбанките на кокичетата напомнят за идващата пролет, все още е зима и имаме нужда от топла супа.

Необходими продукти:

резен целина - около 250 г

1 глава лук

50-60 мл олио

около 1 л гореща вода

сол на вкус

бял пипер, прясно смлян, на вкус

за гарниране:

черен и бял сусам, тиквени семки, мащерка

Начин на приготвяне:

Лукът и целината се нарязват. Задушават се за около 10 минути в загрятото на умерена температура олио. Разбъркват се няколко пъти. Внимава се да не покафенеят.

Налива се горещата вода. След завирането се посолява. Варят се на тих огън около 15-20 минути, докато напълно омекнат.

Супата се пасира. Подправя се с белия пипер и се разсипва в топли чинии.

Поръсва се с двата вида сусам, тиквени семки и листенца мащерка.

Източник: vkusnosbety.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама