Кюфтенца с доматен сос, ориз и Пармезан


Кюфтенца с доматен сос, ориз и Пармезан
Снимка: vkusnoteka.bg

Ако обичате кюфтета, пробвайте тази рецепта.

Необходими продукти:

за кюфтенцата:

700 г кайма смес

1 яйце

1 глава лук

3 скилидки чесън

връзка магданоз

шепа босилек

1 ч.л. червен пипер

черен пипер

сол

1 ч.л. едрозърнеста горчица

брашно за овалване

30 мл зехтин

за доматения сос:

200 мл доматен сос

1 глава лук

2 скилидки чесън

черен пипер

сол

шепа босилек

за ориз пилаф:

1 ч.ч. ориз (200 г)

30 г масло

2 и 1/4 ч.ч. домашен, пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Омесете каймата и оформете с леко навлажнени ръце топчета с големина на мандарина.

Оваляйте ги в брашно и ги изпържете от всички страни в тиган с малко зехтин. Извадете ги в чиния с капак.

За доматения сос:

Задушете в същия тиган ситно нарязани лук и чесън с малко зехтин. Налейте доматения сос. Подправете със сол и мерен пипер, както и малко босилек. Кипнете и гответе на бавен огън около 15 минути, докато леко ср редуцира. Върнете в соса кюфтенцата. Гответе още 5 минути.

За ориза:

Измийте ориза. Отцедете го.

Стопете бучка масло в тенджерата и сложете ориза. Бъркайте енергично, докато кристализира и стане стъклен. Налейте 2 и 1/4 ч.ч. домашен пилешки бульон. Подправете с черен пипер и половин лъжичка сол. Разбъркайте, намалете на минимум и затворете капака. Готов е след 15-20 минути, когато на повърхността се появят кратерчета. Опитайте.

Поднесете ястието като сложите ориз в чинията, отгоре върху ориза няколко кюфтенца с доматен сос и настържете Пармезан за разкош. Декорирайте със стрък свеж босилек.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички