Лазаня с броколи и Рикота


Лазаня с броколи и Рикота

Има ли човек, който да не обича лазаня :) Бърза, лесна за приготвяне, винаги много сочна и апетитна, лазанята е сред любимите засищащи глада, семейни ястия. Днешното ни предложение е лазаня с броколи и сирене Рикота. Богата на сирена и въпреки това доста лека.

Необходими продукти:

2 пакета пресни кори за лазаня 

1 по-голяма глава броколи

500 г сирене Рикота 

60 мл. заквасена сметана

3 с.л. прясно мляко 

2 стръка пресен копър

1 стрък прясна мащерка

5-6 зелени маслини

100 г сирене Пармезан

50 г сирене Ементал

1/2 ч.л. индийско орехче

черен пипер

сол

продукти за доматения сос:

680 мл доматен сос 

1 малка глава лук

2 скилидки чесън

30 мл зехтин

1/2 ч.л. сух босилек

1/2 ч.л. сух риган

черен пипер

сол

 

100 г кашкавал

50 сирене Ементал

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Сварете броколите за 5 минути във вряща вода. Отцедете и охладете. Нарежете ги на ситно и ги сложете в купа. Добавете сиренето Рикота, заквасената сметана, млякото, настържете Пармезана и сиренето Ементал, нарежете на ситно копъра, маслините, добавете мащерката и подправките и разбъркайте всичко добре.

Задушете ситно нарязани лук и чесън в малко зехтин и вода и след като омекнат добавете доматения сос и малко вода. Сложете подправките и гответе, докато леко се посгъсти и водата леко се изпари.

Вземете тава и полейте леко с доматения сос дъното. Сложете ред кори и отгоре разпределете част от плънката с броколи и Рикота. Леко полейте със сос.

Покрийте с втори ред кори и отново повторете плънка и сос. Покрийте с кори и така редувайте до свършване на продуктите. Завършете с кори, поляти обилно с доматен сос.

Старайте се всички ръбчета да са покрити добре. Покрийте тавата с фолио и печете в силно загрята фурна 20 минути. Извадете и поръсете с настъргани кашкавал и Ементал и върнете във фурната, докато се разтопят за още 5 минути. Поднесете лазанята топла.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама