Леща с паста


Леща с паста

Една интересна и вкусна рецепта с любимата ни леща.

Необходими продукти:

225 гр леща

3 с. л. зехтин

1 стрък праз, ситно нарязан

1,5 литър гореща вода (зеленчуков бульон)

сол и черен пипер на вкус

2 с. л. нарязан магданоз

2 с. л. доматено пюре

100 гр паста (добре е да е по-дребна)

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и запържете за кратко праза. Добавете измитата леща, налейте водата и оставете да заври.

Подправете на вкус със солта (ако използвате бульон, особено от кубче, не солете), намалете котлона и оставете на тих огън да ври до полуготовност на лещата.

Добавете  пастата, доматеното пюре, черния пипер и ако е необходимо, долейте вода.

Варете до готовност на пастата. Поръсете с магданоз.

Източник: hihonas.blogspot.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама