Лесни сладки с тиква и шоколад


Лесни сладки с тиква и шоколад

На рецептите за десерти с тиква, следва да бъде отделена цяла глава в кулинарните книги. Толкова са много и са толкова разнообразни! Тиквата дава много по-широко поле за действие от класическите за българската кухня тиквеник и печена тиква. Сладките с тиква и шоколад са поредната вкусна и много лесна рецепта за нещо сладко с тиква, което може да приготвите за нула време. Съчетанието на тиква и шоколад е много сполучливо и превръща сладките с тиква и шоколад не само в прекрасно допълнение към чашата с кафе или чай, но и в малък вкусен десерт, с който може да подсладите всеки момент.

Необходимите продукти са:

2 чаени чаши брашно

2 чаени лъжици бакпулвер

⅓ чаена лъжица хлебна сода

1 чаена чаша захар

½ чаена чаша олио

1 яйце

1 чаена чаша пюре от тиква

100 грама шоколад

½ чаена лъжица канела

¼ чаена лъжица джинджифил

¼ чаена лъжица индийско орехче

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за лесни сладки с тиква и шоколад е подготовката на продуктите. Брашното трябва да е пресято, заедно с бакпулвера и содата, тиквата да е сварена и пюрирана. Нарязвате шоколада на ситно.

Разбивате яйцето заедно със захарта и олиото, след което малко по малко добавете брашното и подравките. Добавяте пюрираната тиква и разбърквате до получаване на хомогенна смес, накрая добавяте и шоколада.

В тава поставяте хартия за печене и с помощта на супена лъжица оформяте сладките.Печете сладките с тиква и шоколад в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-15 минути.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама