Лозови сарми с накълцано месо


Лозови сарми с накълцано месо

Лозовите сарми могат да се приготвят по желание със свинско, агнешко, пуешко или пилешко месо. Месото се обезкостява и се нарязва колкото се може по-ситно. Сармите с накълцано месо стават по-вкусни. Рецептата е изпълнена с месо от свински бут.

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

1/2 ч.чаша ориз

една глава лук

около 50 броя лозови листа

сол, черен пипер, чубрица, джоджен, кимион – на вкус

една връзка пресен копър

3-4 супени лъжици олио за запържване и още малко за поръсване на завитите сърми

Начин на приготвяне:

В горещото олио се запържва леко лукът, месото и оризът. Добавя се солта и подправките заедно с нарязания пресен копър. Залива се с една чаша вода и се оставя на котлона да поеме и оризът леко да набъбне. Сместа се оставя да изстине. Завиват се сармите и се нареждат в йенска тенджера или пръстен гювеч. Върху завитите лозови сарми леко се поръсва олио. Заливат се с вода, която да покрие един пръст над сармите. Ако лозовите листа не са от консерва, може да се поръси щипка сол. Захлюпват се с капак. Поставят се в студена фурна, след което тя се загрява до 200 градуса. След като сармите поемат водата, може да се махне капака и леко да се запекат.

По желание лозовите сарми може да се сервират с кисело мляко.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама