Люти пилешки късчета с домати и лук


Люти пилешки късчета с домати и лук

Необходимо ви е единствено прясно пилешко месо (гърди), домати (може и да са от консерва), лук, лют червен пипер, черен пипер, сол, захар, зехтин и сме готови. Разбира се, ако искате повече свежест, можете да добавите няколко стръка пресен магданоз нарязани на дребно или да добавите малко чесън например.

Необходими продукти:

800 грама пилешки гърди

2 глави стар лук

600 грама домати настъргани или от консерва

1 ч.л. лют червен пипер

черен пипер на вкус

1 ч.л. захар

сол на вкус

2 с.л. зехтин

няколко стръка магданоз по желание

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се нарязват на хапки и се запържват заедно с лука до златисто в сгорещения зехтин.

След това се прибавя сол, черен пипер и лютия червен пипер и се разбърква.

Веднага след това се прибавят доматите и захарта и котлонът се намалява, за да може ястието да къкри докато доматите се посгъстят.

По желание можете да поръсите с пресен магданоз.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама