Маслени пурички със сладко


Маслени пурички със сладко

Бързите и хрупкави пурички са още едно безценно попадение от тетрадката с рецепти на баба. Изключително икономични са и всички необходими продукти ги има във всеки хладилник. Същевременно приготвянето им е много бързо и лесно и резултатът е изключително вкусен – изчезват още преди да са имали възможност да поизстинат.

Необходими продукти за 30-35 пурички:

1 чаена чаша масло/мас

1 чаена чаша вино

1 супена лъжица захар

брашно като за меко тесто (около 500 г)

пудра захар за овалване

сладко от малини, сини сливи или друг плод

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за маслени пурички с вино е разбиването на маслото и виното. Добре е да извадите предварително маслото от хладилника, за да омекне и да може по-лесно да го смесите с виното. По оригиналната рецепта пуричките се приготвят със свинска мас, но може да ползвате и масло, както са приготвени и пуричките на снимките. Ако приготвите сладките със свинска мас, те ще станат една идея по-пръхкави. Добавяте и захарта. Пресявате брашното и го добавяте малко по малко към винената смес, докато получите меко тесто. Необходимото количество брашно е около 500 грама. Ако не обичате да месите с ръце, можете да ползвате приставката на миксера за тесто или пък кухненския робот. Готовото тесто е меко, но и стегнат, не лепне.

Готовото тесто се разточва с точилка. Ако не ви се намира, може да я замените например с шишето от вино. Разточеното тесто се реже на правоъгълничета, в единия край се слага сладко (а може и локум) и се завиват на пурички.

Наредете готовите пурички в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато пуричките придобият леко розов цвят.

Докато се все още топли, готовите пурички се овалват в пудра захар, за да може да полепне по тях.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама