Медена салата със сьомга и скариди


Медена салата със сьомга и скариди

Вкусът на салатата е страхотен за всеки любител на морската храна. Всъщност, тази салата съвсем спокойно може да послужи и за лек обяд или вечеря, придружена с чаша бяло вино.

Необходими продукти за 8 порции:

около 400 гр филе от сьомга

около 400 гр белени скариди

около 300 гр чери домати (или обикновени)

1 глава червен лук

спанак и два-три вида зелени салати

1 с.л. зехтин

за дресинга:

около 120 мл зехтин

2 ч.л. горчица

1 с.л. мед (да не е захаросан)

2 с.л. оцет балсамико

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте в тиган 1 с.л. зехтин и поставете в тигана филето от сьомга. Гответе първо от едната страна около 5 минути и после от другата страна около 5 минути или докато рибата стане готова. Извадете я внимателно с шпатула от тигана и я поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Оставете я да изстине и я нарежете на парчета.

В мазнината, в която сте приготвили сьомгата запържете за няколко минути скаридите. Извадете ги от тигана и ги оставете да изстинат.

Обелете червения лук и го нарежете на тънки колелца.

Можете да подберете и използвате любимите за вас салати. Аз използвах крехки листа спанак, рукола и от "червените" зелени салати. Сложете салатения микс в салатно плато, прибавете колелцата червен лук, чери доматите нарязани на половинки (или обикновени домати нарязани на полумесеци), парчетата сьомга и скаридите.

В малко бурканче смесете съставките за дресинга, затворете го с капачка и разклатете енергично, като шейкър за 1-2 минути.

Залейте салатата равномерно с дресинга, непосредствено преди сервиране, като предварително отново разклатите бурканчето за кратко.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама