Месото ще се топи в устата и ще е по-вкусно от всякога, ако направите това


Месото ще се топи в устата и ще е по-вкусно от всякога, ако направите това
Снимка: iStock

Всяка домакиня иска да приготви вкусно и сочно месо, което се топи в устата. Опитните домакини винаги постигат този резултат благодарение на някои прости трикове.

1. Мариноване в газирана вода

Много готвачи знаят, че газираната вода всъщност е най-добрата марина за месото. За целта то трябва да се залее с газираната напитка и да се остави за 1 час в хладилника, за да се маринова.

2. Марина с киви

Просто нарежете кивито на тънки парчета и ги подредете върху парчетата месо. След 15 минути може да премахнете кивито и да пристъпите към топлинната обработка.

Вижте още: Как да премахнете цялата химия от пилето

3. Тънкости при печенето на месото

Печеното месо може да се окаже доста сухо, ако не знаете няколко трика. По-специално, готвачите препоръчват печене на продукта във фолио, но първо трябва да направите няколко дупки в него. Също така си струва да поставите съд с вода във фурната.

4. Не бързайте със солта

Ако осолите месото твърде рано, то ще стане жилаво. Най-добре е добавите солта, когато то вече е в чинията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама