Млечна баница


Млечна баница
Снимка: supichka.com

Млечната баница е много подходяща както за семейна закуска, така и за лек десерт, с който можете да завършите всяко меню. Тя е сочна и носи вкуса на кухнята на баба.

Необходими продукти:

400 грама точени кори

500 мл прясно мляко

3 яйца

1 чаена чаша захар

1 ванилия

120 грама краве масло

1 супена лъжица пудра захар

Начин на приготвяне:

Разтопете краве маслото, след което обилно намажете тавата, в която ще приготвяте баницата. Сложете една кора, намажете я с масло, поставете нова кора, пак намажете и така, докато корите свършат, като последната намажете добре с масло.

Когато поставяте корите, ги разпределяйте равномерно, така че в цялата тава да има еднакъв пласт кори. С остър нож направете няколко къси разреза по корите и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути (или докато корите придобият златист цвят).

Междувременно разбивате хубаво яйцата със захарта, след което добавяте и леко загрятото, но не горещо мляко и ванилията. Разбивате до пълно разтваряне на захарта.

Върху изпечените кори изливате така приготвената смес и печете за още около 20 минути, докато баницата е напълно изпечена. Преди сервиране поръсете баницата с пудра захар.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама