Най-лесният летен десерт: Шоколадова торта с кефир


Най-лесният летен десерт: Шоколадова торта с кефир
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да изненадате семейството си със сочна домашна торта, но мислите, че няма да се справите, тази рецепта е точно за вас. Дори и да не сте изявен кулинар, ще се представите отлично.

Ето какви са необходимите съставки за шоколадовата торта с кефир:

За блата:

200 мл кефир

1 ч.ч. захар

2 яйца

2 с.л. масло 

3-7 с.л. течен шоколад (точното количество зависи от вкусовите ви предпочитания)

1 ч.л. бакпулвер

2 ч.ч. пресято брашно 

Вижте още: Уникално лесна запеканка с броколи, карфиол и зелен фасул

За крема:

400 гр. заквасена сметана

1 ч.ч. захар

200 г масло

по избор: ядки, шоколадов чипс, какао, натрошени бисквити, кокосови стърготини (за поръсване)

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата, маслото и кефира до получаването на гладка смес. Смесете брашното, бакпулвера и захарта в друга купа. Разбъркайте сместа. Прибавете сухия микс към сместа с кефира и яйцата. Прибавете течния шоколад. Разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Загрейте фурната на 170-200 градуса. Намажете формата за печене с масло. Изсипете сместа. Печете петдесет минути.

Изчакайте готовия блат да се охлади. След това го разрежете напречно на две парчета.

Заемете се с приготвянето на крема. Разбийте маслото, което е на стайна температура, със захарта. Постепенно добавете заквасената сметана.

Сложете единия блат в плоска чиния. Намажете го отгоре и отстрани с тънък пласт от крема. Добавете втория блат и повторете процедурата. Украсете по желание - поръсете с какао, натрошени бисквити, ядки, кокосови стърготини.

Оставете готовата торта за 5-9 часа в хладилник.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама