Тази традиционна руска рецепта лекува черния дроб


Тази традиционна руска рецепта лекува черния дроб
Снимка: iStock/Guliver

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, тъй като е основният "чистач". Неговата функция е да чисти клетките от токсини и вредни вещества. Затова не е изненада, че толкова много хора се интересуват от неговото здраве и се опитват да улеснят работата му.

Тази традиционна руска рецепта има чудесни детоксикиращи свойства! Основната съставка е цвекло - зеленчук, известен с биологично активните си фитохимикали, които включват беталаини, флавоноиди, полифеноли и сапонини. Също така то е чудесен източник на витамини B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12 и фолиева киселина.

Вижте още: Ето коя е билката на Архангел Михаил, която лекува 100 болести

Освен за чернодробното здраве, квасът от червено цвекло помага за разреждане на жлъчката в жлъчния мехур, а и е страхотно помощно средство за лечение на камъни в бъбреците.

Рецепта за квас от червено цвекло:

1 голямо сурово цвекло, нарязани на 4-5 сантиметрови парчета.

1 с.л. морска сол

2 литра вода (препоръчително е да бъде филтрирана)

Приготвяне:

Сложете нарязаното (не настъргано) цвекло в двулитров буркан или керамичен съд. Напълнете го с вода и разбъркайте добре с морската сол. Покрийте гърлото на съда добре с чиста кърпа и оставете на тъмно и хладно място за 3 дни. След 3 дни извадете цвеклото и приберете течността в хладилника, като отстраните пяната. Квасът ще се запази годен за пиене за около 2 седмици.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама