Ето коя е билката на Архангел Михаил, която лекува 100 болести


Ето коя е билката на Архангел Михаил, която лекува 100 болести
Снимка: iStock

Билките от векове са боготворени по нашите земи. Има обаче една по-специална билка, наричана още „ангелска“. Какво я отличава от другите? Легендата гласи, че личнo Apxaнгeл Mиxaил я е открил и дарил на хората, което обяснява и името ѝ - ангелика.

В Средновековието ангеликата е била сред най-често използваните билки и поради честата ѝ употреба, с нейна помощ били излекувани много болни. Именно тогава получава и статута си на панацея. От растението се използват листата, стъблото, семената и плодовете, но най-вече неговите корени.

Цял живот си чистите ушите грешно, ето как е правилно

Ангеликата е добре позната като лек срещу проблеми с храносмилателния тракт, тъй като подпомага усвояването на храната и действа успокояващо при възпаления.

Ангелската билка се използва още и като успокояващо средство за лечение на хистерия и гърчове, както и като хипотензивно средство за лечение на начален стадий на хипертоничната болест.

В китайската медицина я ползват срещу косопад, защото съдържа много витамин Е. Циркулирането на кислорода в скалпа е важно за регенерация на косата и това качество на ангеликата е залегнало в идеята да бъде средство в борба срещу падането на косата.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама