Цял живот си чистите ушите грешно, ето как е правилно


Цял живот си чистите ушите грешно, ето как е правилно
Снимка: iStock

Запушените уши тормозят доста хора. Но има и такива, които не обичат да си ги почистват поради различни причини. Единственото нещо, за което лекарите са съгласни, че поставянето на нещо в ухото е лоша идея.

Ушите ви обикновено се почистват добре и не се нуждаят от допълнителни грижи. Единствената причина, поради която трябва да ги почистите, е да омекотите или премахнете ушната кал от външната страна на ушните канали. И ако искате да го направите, ще трябва да знаете как да го направите внимателно.

Вижте още: 5 знака, че сте получили топлинен удар

Почистване на ушна кал е лесно с няколко капки олио

От медицинска гледна точка ушната кал е от съществено значение, тъй като предпазва ухото от увреждане. Освен това има антибактериален ефект и предотвратява възпалението.

За целта трябва половин супена лъжица олио и спринцовка. Пълните спринцовката с олиото, капвате малко от мазнината и лягате, но този път за по-дълго – поне за 10 минути. Бъдете изключително внимателни, когато използвате в последствие клечката за уши, тъй като при по-силен от необходимото натиск или грубост, може да нараните ухото и да му причините трайни увреждания!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама