Най-скъпите ястия


Най-скъпите ястия

Ако изведнъж попаднете в ситуация, в която поради някаква причина трябва да похарчите голяма сума пари, ето как може да олекне вашия джоб.

Може да опитате най-скъпия хамбургер в света в нюйоркския ресторант "Serendi". Той струва 295 долара и сигурно ще попитате защо. "Le Burger Extravagant" е направен от японско говеждо месо отлежало в масло от бели трюфели. Освен това има сирене, яйца от пъдпъдъци. Ако това ви се струва, че не е достатъчно висок разход за вашия хамбургер, ще получите и клечка за зъби покрита с диаманти.

В Малта може да се насладите на най-скъпата пица. Тя се предлага в пицария "Margo" и струва 2 400 долара. За да я опитате е необходимо седмица преди това да я поръчате. Освен всички продукти необходими за пицата има още и бели трюфели.

Най-скъпата супа пък се предлага в лондонския ресторант "Kai Mayfair" и е известна като "Буда прескача стената". Цената на чиния супа е 190 долара. За да я опитате трябва да я поръчате пет дни по-рано. Супата е подготвена от месо от акула, миди, гъби японски цвят, морска краставица, пилешко, свинско и шунка.

Най-скъпият хотдог струва 145.49 долара и може да си го купите в Сакраменто.


Ето и най-скъпия десерт (на главната снимка). Той се предлага в ресторанта "Serendipity" в Ню Йорк. Замразеният шоколадов десерт "Haute" струва 25 000 долара. Той е смес от 28 вида какао, включително и 14-те най-скъпи сортове какао в света. Украсен е със златни декоративни парченца, които може да се консумират. Сервира се в златна чаша и заедно с това получавате 18-каратова златна ръкавица с диамант от един карат. Естествено тази шоколадова магия се консумира със златна лъжичка.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама