Накиснете рибата в това преди пържене - така става по-вкусна


Накиснете рибата в това преди пържене - така става по-вкусна
Снимка: iStock

Всяка домакиня иска да приготви вкусна пържена риба, без да вмирише дома си на пържено. Оказва се, че това е напълно възможно благодарение на някои от триковете на опитните готвачи.

Триковете на опитните готвачи за пържене на риба без миризма

Не всеки знае, че рибата не само може, но и трябва да бъде предварително накисната преди пържене. Благодарение на тази процедура тя ще стане по-вкусна.

Накисване на рибата в мляко

Млякото неутрализира всякакви неприятни миризми. Достатъчно е да накиснете рибата в него само за 20 минути преди пържене.

Заливане на рибата с лимонов сок

Всеки знае, че рибата се съчетава идеално с вкуса и аромата на лимона. Но не всеки знае, че лимонът помага за справяне с неприятната миризма на пържено. Преди да изпържите рибата, залейте я с лимонов сок.

Още един трик за пържене на риба без миризма

При пържене на риба е важно да използвате правилната мазнина. Рапичното масло се справя отлично с неутрализиране на неприятната миризма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама