Не сте яли по-вкусна домашна майонеза


Не сте яли по-вкусна  домашна майонеза
Снимка: iStock

Купешката майонеза с право си е изградила славата на нездравословна, но домашната е много по-вкусна. Приготвя се бързо и лесно, а повечето домакини вече разполагат с всички необходими съставки в хладилника.

Необходими продукти за домашна майонеза:

1 яйце

1 с.л. горчица

1 с.л. ябълков оцет

сол и черен пипер (на вкус)

250 мл зехтин или олио

Вижте още: Тази вкусна крем супа ще изхвърли токсините от тялото ви 

Начин на приготвяне:

Вземете дълбока купа и смесете жълтъците, горчицата, ябълковия оцет и черния пипер. След това разбийте всичко добре с миксер.

След това малко по малко добавете олиото и разбивайте през цялото време. Ако случайно имате по-твърда текстура, добавете още малко олио.

В друга купа смесете и разбийте белтъците и солта, след което ги изсипете в получената смес.

Всичко се разбърква добре и се разбива с миксер за няколко минути.

Накрая остава само да прехвърлите всичко в стъклен буркан и да го приберете в хладилника. Имайте предвид, че домашната майонеза издържа между 5 и 10 дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама