Не сте яли по-вкусна постна баница с ориз и праз


Не сте яли по-вкусна постна баница с ориз и праз
Снимка: iStock/Guliver

Едно от любимите ястия на българската трапеза е домашната баници, която обикновено се приготвя с млечни продукти. Ако сте любители на това ясние и постите, ще се насладите на тази вкусна баница с ориз и праз заедно с цялото семейство.

Необходими продукти за постна баница:

500 г кори за баница

3 стръка праз (само бялата част)

100 г ориз

200 мл вода

половин чаена лъжичка червен пипер

босилек (на вкус)

нарязан магданоз (на вкус)

сол и черен пипер (на вкус)

олио

Вижте още: Уникални маслени коледни курабийки само с 5 съставки (ВИДЕО)

Начин на приготвяне:

Оставете водата да заври, добавете ориза и гответе, както обикновено. Покрийте и отстранете от огъня, оставете настрана. През това време празът се нарязва на ситно и се слага да се задуши.

След няколко минути добавете ориза и солта, разбъркайте добре и оставете да къкри още няколко минути. След това се слага черен пипер, червен пипер и други подправки по вкус и желание. Разбъркайте добре и отстранете съда от котлона.

Отделете корите една от друга. Смесете водата и олиото за покритие в тенджера. Поставете една кора върху работната повърхност. Сложете с лъжица малко от сместа за покритие и разпределете възможно най-голяма част от повърхността. Прегънете кората по дължина, след което отново намажете. Разпределете 2 супени лъжици от плънката с ориз и праз, поставете в средата на кората. Сгънете черупката като охлюв.

Подредете корите една до друга в намаслена тава. Намажете горната повърхност със сместа за покритие. Печете във фурната около 40 минути на 200 градуса.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама