Не сте яли по-вкусна шкембе чорба


Не сте яли по-вкусна шкембе чорба
Снимка: iStock

Любима за неделния ден, а и не само - шкембе чорбата е изключително вкусна и полезна, особено през зимния сезон. 

Ето как да си я приготвите сами:

Необходими продукти:

1 кг телешко шкембе

1 л прясно мляко

50 г масло

50 мл олио

50 мл винен оцет

1 с.л. червен пипер

3-4 скилидки чесън

чили (ако обичате люто)

Вижте още: Не сте яли по-вкусна запеканка с яйца

Начин на приготвяне:

Първо, разбира се, трябва много добре да почистите шкембето. Измийте го хубаво и го нарежете на парчета. Поставете го в тенджера под налягане и налейте 1,5 литра вода, варете до пълно омекване (около час и малко).

Свалете тенджерата и отстранете отделилата се в бульона мазнина, прецедете. Сложете ги в обикновена чиста тенджера.

Налейте олиото в тиган и прибавете маслото към него. След като мазнината загрее, запържете червения пипер за 1 минута.

Поставете шкембето на котлона и налейте прясното мляко, оставете да заври. След като заври, добавете запържения червен пипер, посолете на вкус и оставете да поври за 6-7 минутки.

Последната стъпка е свързана с овкусяването. Счукайте чесъна с малко сол и смесете с оцета в малка купичка. Сервирайте горещата шкембе чорба с чили и оцета с чесъна! 

Да ви е сладко... и люто!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама