Нещо, което трябва да опитате: Сос от печен чесън


Нещо, което трябва да опитате: Сос от печен чесън
Снимка: istock

Този фино ароматизиран сос ще даде неповторим вкус на всяко ястие. А най-хубавото е, че може да го замразите и да го използвате по всяко време.

Необходими продукти за сос с печен чесън:

2 моркова, нарязани на ситно

2 с.л слънчогледово олио

8 скилидки чесън

2 с.л брашно

1 чаша червено вино

850 мл телешки бульон

Вижте още: Рецепта за класическа коледна пуйка

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 220C с вентилатор. Изсипете нарязаните моркови в огнеупорен тиган или форма за печене и ги залейте с олиото. Печете 30 минути, докато започнат да покафеняват, след това добавете чесъна и печете още 20 минути, докато омекнат напълно.

Сложете тигана на котлона на средно силен огън. Разпръснете брашното и го разбъркайте, след което гответе за няколко минути, докато леко покафенее. Налейте виното и бъркайте в продължение на 5 минути, докато получите паста. Налейте бульона и оставете да къкри 15 минути, докато леко се сгъсти, след което оставете малко да се охлади.

Разбийте с помощта пасатор, след което пресейте в кана. Ще се съхранява охладено до три дни или замразено, в устойчив на замразяване контейнер, за един месец.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама