Неустоим зимен десерт, приготвен на микровълнова печка


Неустоим зимен десерт, приготвен на микровълнова печка
Снимка: Istock

Този десерт е лесен за приготвяне, а комбинацията от бренди и канела ще ви стопли в студените дни, напомняйки ви с аромата си за отминалите празници.

Необходими продукти за зимен десерт с бренди:

50 г масло

½ с.л. бренди

25 г стафиди

25 г портокалова кора

4 глазирани или сушени череши, нарязани

50 г самонабухващо брашно

1 яйце

25 г смлени бадеми

¼ ч. л. канела

50 г захар

Вижте още: 3 глазури за бисквитки, кексчета торти

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в чаша от 300 мл в микровълновата за 20-30 секунди на висока степен. Добавете брендито, стафидите, портокаловите кори, глазираните череши и загрейте за още 45 секунди. Извадете от микровълновата и прехвърлете в купа.

Оставете малко от останалото масло в чашата и използвайте останалото за намазване на втора чаша от 300 мл. Ако искате десерт да се обърне накрая, постелете чашите с пергамент за печене. Най-лесно е да поставите парче в основата на всяка чаша, а след това друго около вътрешната стена. Ще получите по-чисти ръбове, ако покриете изцяло вътрешността.

Добавете останалите съставки към накиснатите плодове, разбъркайте, за да се комбинират, след което разпределете между двете чаши. Гответе 1 минута и 30 секунди, докато се надуе, но не изсъхне, след което оставете да престои 2 минути. Яжте от чашата или обърнете в чиния. Сервирайте топли с лъжица бренди или обилно количество крем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама