3 глазури за бисквитки, кексчета и торти


3 глазури за бисквитки, кексчета и торти
Снимка: iStock

Вие сте човек, който често пече и обича да прави десерти? Е, глазурите са една от най-важните части на сладкарските изделия. Ще ви предложим 3 рецепти за невероятно вкусни топинги, които са идеални за украса на вашите домашно приготвени изкушения.

Глазура с маслен крем

Необходими продукти:

1 чаша несолено масло, на стайна температура 

2 чаши пудра захар

1 супена лъжица екстракт от ванилия 

3 супени лъжици сметана или пълномаслено мляко 

1/2 ч.л. сол 

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото и солта на средна скорост, докато маслото стане кремообразно. Постепенно започнете да добавяте захарта и сметаната. След като се смесят добре, прибавете ваниловия екстракт, докато получите желаната консистенция.

Вижте още: 5 любими десерта от детството

Бисквитена глазура

Необходими продукти:

1 чаша пудра захар 

1 супена лъжица или повече, ако е необходимо прясно мляко 

добавки

1/4 ч.л. екстракт от ванилия 

хранителна боя

Начин на приготвяне:

В купа смесете пудрата захар заедно с екстракта от ванилия и малко мляко (добавяйте малко по малко, гледайки консистенцията). Разбъркайте добре с помощта на бъркалка или вилица, трябва да стане гладко по консистенция. Ако глазурата е твърде гъста, добавете още мляко. Добавете оцветител за храна по ваш избор. Използвайте лъжица или торбичка, за да украсите вашите бисквитки и ги изсушете на стайна температура за няколко часа, докато глазурата стегне.

Забележка: Тази рецепта ще ви даде достатъчно глазура за около 12 бисквитки.

Вижте още: Домашни еклери с млечен крем

Горещ фъдж

Горещият шоколадов фъдж е вкусен топинг за десерти, гофрети, а също и палачинки.

Необходими продукти:

140 грама черен шоколад (нарязан на парчета)

20 грама какао на прах (пресято)

¼ чаша гранулирана захар

40 грама сметана за разбиване

щипка сол

40 мл вода

½ чаена лъжичка ванилов екстракт

1,5 супени лъжици масло (меко)

125 грама царевичен сироп

Начин на приготвяне:

В купа добавете парченцата шоколад заедно с маслото и го оставете да се разтопи на водна баня или в микровълнова.

След това в тенджера на среден огън добавете пресятото какао на прах, захарта, царевичния сироп, сметаната за разбиване, водата, щипка сол и продължете да бъркате. Оставете да къкри за 4 до 5 минути. Свалете от котлона и добавете ваниловия екстракт и разтопената шоколадова смес и разбъркайте до гладка и кремообразна смес. След това е готов за употреба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама