Домашни еклери с млечен крем


Домашни еклери с млечен крем
Снимка: iStock/Guliver

Еклерите определено са сред любимите ни десерти, защото са леки и много вкусни. Днес ви предлагаме една класическа рецепта как да си ги приготвите с млечен крем.

Необходими продукти:

250 гр брашно

1 пакетче краве масло (125 гр)

7 яйца

сол

за крема:

500 мл прясно мляко

80 гр брашно

3 яйца

150 гр захар

1 ванилия

Начин на приготвяне:

На еклерите: Възваряваме 500 мл вода и прибавяме маслото и 1 щипка сол. Щом маслото се стопи, сипваме наведнъж брашното и при непрекъснато бъркане варим, докато получим гладка смес. Тогава отстраняваме от огъня и прибавяме едно по едно разбитите яйца. Приготвяме от тестото еклери с кръгла форма, които нареждаме в суха тавичка (без мазнина и брашно) на разстояние 2 см един от друг, защото по време на печенето ще бухнат. Изпичаме еклерите в предварително загрята умерена фурна и ги оставяме да изстинат.

На крема: Смесваме брашното за крема с млякото и при непрекъснато бъркане варим на тих огън. Последователно прибавяме жълтъците, захарта, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Внимателно разбъркваме крема отдолу нагоре. С остър нож разрязваме от едната страна изстиналите еклери и ги пълним с приготвения крем. По желание поръсваме с пудра захар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама