Обърнат сладкиш с банан и карамел


Обърнат сладкиш с банан и карамел
Снимка: supichka.com

Подобно на повечето обърнати сладкиши, обърнатият сладкиш с банан и карамел е повече от лесен за приготвяне и следва класическата схема на този вид сладкиши - отдолу плодовете, отгоре блат, обръщаш и - чудо! Вкусен и лесен.

Необходими продукти:

За карамела:

1/3 чаена чаша захар

3 супени лъжици краве масло

3 банана

За блата:

1 банан

1/2 чаена чаша захар

1/2 чаена чаша кисело мляко

1/2 чаена чаша олио

1 чаена чаша брашно

2 яйца

2 чаени лъжици бакпулвер

1 ванилия

1/4 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка или касерола изсипвате захарта и кравето масло. Бъркайте, докато захарта се разтопи, сместа заври и се получи златист карамел. В кръгла тава излейте карамела, докато е горещ и го разпределете равномерно. Нарежете бананите на колелце и ги наредете върху карамела.

С миксер или тел за разбиване разбийте яйцата заедно със захарта, добавете олиото и отново разбийте, след това добавете и киселото мляко. Към тази течна смес добавете пресятите брашно и бакпулвер, както и солта и ванилията и разбийте добре. Накрая добавете и намачкания банан и разбъркайте с лъжица.

Намажете стените на тавата с мазнина, след което излейте сместа върху бананите. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, или докато сладкишът с банани и карамел придобие апетитен златист цвят. След като поизстине малко, но докато е все още много топъл го обърнете в чиния за сервиране. Ако го оставите да изстине преди да го обърнете, то карамелът ще залепне и няма да може да се обърне добре.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама