Омлет с телешко и моцарела


Омлет с телешко и моцарела

Предимството на този тип омлет е, че не трябва да го пържете, става тънък и нежен. Можете да замените плънката от телешко месо, с пилешка например – за да е по-леко ястието през лятото. Поднесете със свежа гарнитура – от сезонни зеленчуци или салата например.

Необходими продукти:

Необходими продукти

8 яйца

400 грама кайма

2 с.л. доматен концентрат

1 скилидка чесън

1 ч.л. сушени зеленчуци на прах

няколко стръка магданоз

1 ч.л. чубрица

малко кимион

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. прясно мляко

150 грама моцарела

2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с домакинска тел, заедно с млякото и се добавя малко сол.

Сместа се изсипва в правоъгълна тавичка с хартия за печене и се пече около 15-20 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса (или до готовност).

През това време ситно нарязаният чесън се задушава в сгрения зехтин добавя се каймата и се бърка с домакиснка тел докато стане на трохи и си пусне сосчето.

Към сместа за плънката се прибавя сол и всички подправки. Прибавя се доматения концентрат и сместа се оставя да къкри на котлона докато се редуцира (не трябва да бъде течна).

След като омлетът е изпечен се изважда от фурната и се оставя леко да изстине. Маха се хартията за печене и отгоре се изсипва плънката. Сгъва се на 2 части (като джоб) и отгоре се нарежда нарязаната на тънки слайсчета (или настъргана моцарела).

Запича се за кратко във фурна, за да може моцарелата да се разтопи.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама