Орзо със свинско


Орзо със свинско

Рецептата не изисква кой знае какви кулинарни умения, а и е доста бърза, което я прави идеалното решение за вкусна вечеря след тежък работен ден.

Необходими продукти:

300- 400 грама свинско месо

2 с.л. масло

1 пакет макарони орзо

2 ч.л. черен пипер

2 ч.л. джинджифил

1 ч.л индийско орехче

1 ч.л кориандър

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пригответе си тавичка за печене и тиган. Загрейте фурната на 180 градуса и се заемете за работа.

Смесете всички подправки в купа. Нарежете свинското на филенца и го прибавете към подправките. Докато месото поеме от аромата на подправките, включете котлона и загрейте тигана заедно с двете супени лъжици масло. Когато маслото е напълно разтопено, наредете филенцата в тигана. Оставете ги по минута от всяка страна, колкото да добият лек загар и да пуснат аромата си. След като приключите със запичането на месото, оставете го настрана и се заемете с пастата.

Единственото, което трябва да направите, е да изсипете целия пакет паста в тигана с мазнината. Разбърквайте с дървена лъжица, докато макароните придобият златист загар, тогава може да свалите от котлона и да вземете предварително подготвената тавичка за печене. Изсипете цялото количество паста заедно с останалата мазнина в тавичката, към тях добавете 3 ч.ч. вода (съотношението вода-паста трябва да е 1:2). Върху пастата наредете свинските филенца и сложете да се пече. Необходими са около 20-30 минути и вечерята ще бъде готова.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама