Пай с пилешко месо


Пай с пилешко месо

Вкусно и засищащо.

Необходими продукти:

5-6 картофа

около 250 мл сварено прясно мляко

масло

сол и черен пипер на вкус

щипка индийско орехче (опция)

1 яйце

2 пилешки бутчета

1 бурканче стерилизирани гъби (или около 200 гр пресни)

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 голям морков

1-2 с.л. олио

няколко стерилизирани краставички

1 с.л. сос "Уорчестър"

4-5 с.л. течна готварска неподсладена сметана

черен пипер и сол на вкус

няколко стръкчета магданоз

настърган кашкавал за поръсване отгоре

Начин на приготвяне:

За картофеното пюре:

Картофите се сваряват в подсолена вода. След това, докато са още топли се обелват, намачкват с ръчна преса, като малко по малко се добавя прясно мляко и масло, докато се получи гладко и нормално гъсто картофено пюре. Подправя се със сол и черен пипер на вкус, пожелание може да се добави и щипка индийско орехче.

Яйцето се разбива леко с вилица, добавя се към картофеното пюре и добре се разбърква, докато се поеме напълно.

За плънката:

Пилешките бутчета се сваряват, обезкостяват и пилешкото месо се нарязва на парченца.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно.

Гъбите се нарязват.

Морковът също се нарязва на кубчета.

Олиото се загрява на котлона, чесънът и лукът се сотират за 1-2 минутки, после се прибавят пилешкото месо, гъбите и моркова и се сотира за още 2-3 минути. Добавя се съвсем малко от бульона, в който е вряло пилето, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя на тих огън за около 5 минути.

Оттегля се от огъня. Добавят се нарязаните стерилизирани краставички, 1 с.л. сос "Уорчестър", сметаната и ситно нарязания магданоз. Така приготвената плънка не трябва да е прекалено водниста, затова по-горе споменах, че с прибавянето на бульона трябва да се внимава, необходимо е съвсем, съвсем малко.

Малка тавичка се застила с хартия за печене.

Половината от картофеното пюре се разстила в нея, отгоре се слага равномерно от плънката, най-отгоре се разстила останалата половина от картофеното пюре.

Тавичката се поставя в предварително загрята до 200 градуса фурна и ястието се запича, докато стане приятно златисто отгоре.

Изважда се от фурната, наръсва се с кашкавала и се връща, за да се запече отново до златисто.

Сервира се топло в компанията на някаква свежа салата по избор.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама