Пастички с моркови


Пастички с моркови

Плътни морковени пастички, покрити с пухкав, деликатен крем с аромат на Бейлис и днинджифил.

Необходими продукти:

за блата:

1 ч.ч. настъргани на едро моркови

125 гр масло

2 яйца на стайна температура

сокът от един портокал

1 ч.ч. кафява захар

2 ½ ч.ч. брашно от лимец или бяло

1 ч.л. канела

1 ч.л. индийско орехче

1 пакетче бакпулвер

за крема:

1 кутия крем сирене Филаделфия

1 кофичка заквасена сметана

2-3 супени лъжици пудра захар – пожелание, ако търсите допълнителна сладост в крема. В блата има доста захар и може и да пропуснете.

50 мл Бейлис

кокосови стърготини за поръсване

няколко парчета захаросан джинджифил

Начин на приготвяне:

Смесете брашното с канелата, индийското орехче и бакпулвера.

Рендосайте на едро морковите и ги задушете на слаб огън в маслото, докато омекнат. Дръпнете и оставете да изстинат.

През това време разбийте яйцата със захарта. Добавете портокаловия сок. Сипете охладените моркови. Разбъркайте. Постепенно прибавете и брашното, бъркайки с дървена лъжица или с миксера на бавна скорост.

Изсипете сместа в намазнена форма за торта. Покрийте дъното с хартия за печене, изрязана по дъното.

Тук е моментът да вземем решение - дали правим торта или пастички.

Изсипах сместа в много голяма форма около 30 см диаметър. В резултат на което се получи много тънък блат, който не можах да разрежа на поне два по-тънки, за да сглобя торта.

Ако все пак искате торта, изпечете блата в по-малко форма – около 18 см. Ще бухне повече и ще може да го разделите на две.

Печете на 160 градуса Целзий около 30 минути в голямата тава и 40-50 в малката. Най-добре след 30 минута проверете с клечка – боднете блата по средата, ако клечката е суха значи е готов. Извадете и оставете за 5 минути в тавата. След това внимателно отворете пружината и обърнете блата върху решетка. Изчакайте да изстине напълно.

Приготвяне на крема:

Разбийте крем сиренето със сметаната, Бейлиса и захарта. За тортата добавете двойно количесто сирене. Ако правите торта разделете блата на две. Половината, с гладкото дъно, оставете за отгоре.

Поставете горната половина във формата и затворете пружината. Покрийте с половината количество крем. Поставете отгоре другата част, с гладката страна нагоре и покрийте с останалия крем. Разпределете равномерно и поръсете с кокос и нарязания наситно джинджифил.

Оставете да престои в хладилника за една нощ – време достатъчно да се стегне и да се смесят ароматите. Преди сервиране, отворете пружината и преместете тортата в поднос.

Ако правите пастички, пак сложете блата във формата и затворете пружината. Намажете обилно с крем, така че да се образува дебел, равномерен слой. Поръсете с кокос и парченца джинджифил. Оставете в хладилника отново за една нощ.

След това нарежете на малки ромбове или квадрати и сервирайте.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама