Печена скумрия в сол


Печена скумрия в сол
Снимка: supichka.com

Рецептата за печена риба в сол може да бъде приложена не само със скумрия, а и с други видове риба, много подходяща за приготвяне на ципура и лаврак.

Необходими продукти:

2 риби скумрия

2 кг морска сол

1/2 брой лимон

2 белтъка

1/2 чаена лъжица розмарин

Начин на приготвяне:

Ако ползвате замразена, а не охладена риба, я оставете да се размрази, след което направете разрез на корема и извадете вътрешностите, махнете и хрилете. Измийте добре коремчетата на рибите.

Разбийте белтъците и ги разбъркайте в купа заедно със солта. Нарежете лимона на колелца, които поставете в коремчетата на рибите, там сложете и розмарина. В голяма тава, в която могат да се поберат цели скумриите, поставете от сместа от солта и белтъците, отгоре поставете рибите, а самите риби покрийте плътно с останалата сол. Внимавайте солта да е навсякъде по рибата, защото тя играе ролята на фолио.

Печете скумрията в сол за 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Когато рибата е изпечена внимателно с нож махнете обвивката от сол. По време на печенето тя е станала като кора и с отделянето на солта пада и кожата на рибата, както се вижда и на снимките.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама