Перфектен десерт: Tрюфели с бял шоколад и шамфъстък


Перфектен десерт: Tрюфели с бял шоколад и шамфъстък
Снимка: iStock

Предлагаме ви десерт, който е истинска наслада за сетивата. Чудесна комбинация между крема сирене, бял шоколад и шамфъстък.

Необходими продукти за трюфелите с бял шоколад

220 грама крема сирене, омекотено

3 чаши пудра захар

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

1/2 чаена лъжичка екстракт от бадем

1 чаша сушени боровинки, нарязани

1 чаша обелени сурови шамфъстъци, нарязани

450 грама бял шоколад, разтопен

допълнително нарязан шамфъстък и боровинки за гарнитура

Вижте още: Шоколадови трюфели само с 3 съставки

Начин на приготвяне:

Започнете с разбиване на омекналото крема сирене в голяма купа, докато стане гладко и кремообразно. Постепенно добавете пудрата захар, екстракта от ванилия и екстракта от бадем към крема сиренето, като разбърквате, докато се комбинират напълно. Разбъркайте нарязаните боровинки и шамфъстъка, докато се разпределят равномерно в сместа.

Застелете тава с хартия за печене.

С помощта на малка лъжичка разпределете сместа от крема сиренето и оформете топки, като ги поставите върху подготвения лист. Охладете топчетата в хладилника поне за 1 час или докато станат твърди на допир.

След като трюфелите се охладят, разтопете белия шоколад в топлоустойчива купа, поставена върху тенджера с кипяща вода, като разбърквате до гладкост.

С помощта на вилица потопете всеки охладен трюфел в разтопения бял шоколад, като се уверите, че са равномерно покрити. Върнете покритите трюфели в тавата за печене и ги поръсете с допълнително нарязан шамфъстък и боровинки за украса.

Охладете трюфелите в хладилника за още 30 минути, или докато стегне бялото шоколадово покритие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама