Пиле с прясно зеле


Пиле с прясно зеле
Снимка: supichka.com

Пиле с прясно зеле е толкова класическа комбинация, колкото и пиле с ориз и пиле с картофи.

Необходими продукти:

1 кг пилешко месо

2 кг зеле, приблизително една малка зелка

500 грама домати

1 супена лъжица червен пипер

5 зрънца бахар

6 броя дафинов лист

1 кафена чаша олио

Начин на приготвяне:

2 килограма зеле е приблизително една малка зелка. Нарязвате зелето на ситно, поръсвате със сол и намачквате. Може да ползвате всякакво пилешко месо - както цяло пиле нарязано на порции, така и само бутчета например. Измивате доматите, след което ги почиствате и настъргвате.

В голяма тенджера изсипвате нарязаното зеле, добавяте мазнината, доматите, подправките и разбърквате добре. Ако през сезона, в който приготвяте пиле с прясно зеле няма вкусни пресни домати, може да ползвате и домати от консерва.

Оставяте зелето да ври, около 30 минути, докато поомекне, след което добавяте и парчетата пиле и отново разбърквате. Оставяте да ври още около 30 минути, докато и пилето, и зелето са почти сварени.

Изсипвате пилето със зеле от тенджерата в тава и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, или докато ястието придобие леко златист загар.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама