Пиле в сладко-кисел сос


Пиле в сладко-кисел сос
Снимка: iStock/Guliver

За соса:

6 с.л. оцет;

6 с.л. кетчуп;

2 ч.л. захар.

За пилето:

500/600 гр. пилешки гърди;

1/2 ч.л. сол;

1/4 ч.л. чесън на прах;

1/6 ч.л. бял пипер;

45 мл. студена вода.

За панировката:

1 бр. яйце;

1/4 ч.л. сол;

1/6 ч.л. чесън на прах;

10 гр. бакпулвер;

65 гр. царевично натурално нишесте;

105 гр. брашно;

2 с.л. олио;

147 мл. студена вода;

олио за пържене, маслена баня.

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на хапки 2.5 см. В купа правим марината и слагаме месото вътре, разбъркваме хубаво и оставяме да почива 20 минути.

Продуктите за панировката се прибавят в реда, в който са дадени в рецептата, разбъркват се до хомогенна смес. Сместа се изсипва върху пилешкото месо в купата и хубаво се разбърква, да се разнесе равномерно по хапките.

ВКУСНИ БАНИЧКИ С ПЛЪНКА

В по-дълбок съд (аз използвах малка тенджерка) наливаме около 4 пръста олио, изчакваме силно да се нагорещи и с помощта на дървено шишче поставяме хапка по хапка да се пържат (не слагайте по много, защото се залепят една за друга - аз слагах между 7-9). Вадим когато видим, че са започнали да стават бледо жълти. Когато изпържим всичките късчета ги връщаме обратно, за да се изпържат заедно до златисто кафяво.

Правим сладко киселия сос, като в съд на умерен котлон изсипваме оцета да се изпари до половината, след това добавяме захарта и разбъркваме да се разтопи, след това прибавяме кетчупа и сол, връщаме хапките в тигана при соса, разбъркваме и махаме от огъня. Става абсолютно същото като в китайския ресторант.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама