Пилешки бутчета с доматен сос и ориз


Пилешки бутчета с доматен сос и ориз

Месцето става много крехко и сочно, така че със сигурност ще ви хареса тази рецепта.

Необходими продукти:

10 броя пилешки бутчета

черен пипер

сол

1 био зеленчуков бульон

30 мл зехтин

1 морков

7-8 скилидки чесън

1 ч.л. червен пипер

100 мл доматен сос

2 дафинови листа

1 с.л. брашно

продукти за ориза:

50 г масло

220 г ориз

2 1/4 голяма ч.ч. вода

1 зеленчуков бульон

черен пипер

Начин на приготвяне:

Отстранете кожата на пилешките бутчета. Измийте ги добре, посолете и поръсете с черен пипер. Сложете ги в по-голяма тенджерка и ги залейте с вода, колкото добре да ги покрие. Добавете един био зеленчуков бульон и зехтина и ги сложете да се сварят, под капак. Когато кипнат, намалете котлона на минимум и ги оставете да покъкрят, докато поомекнат. Обелете и нарежете един морков, скилидките чесън на филийки и ги добавете при бутчетата. Поръсете с червен пипер и пуснете вътре дафиновите листа. Накрая сложете и доматения сос, разбъркайте добре. Осилете котлона, докато ястието отново кипне, след това намалете котлона отново, и оставете да си къкри на леко открехнат капак близо час, докато пилешкото месо омекне напълно (проверявайте с вилица) и сосът се посгъсти. Ако не се е сгъстил много извадете в купичка малко от соса и разбъркайте в него лъжица брашно, след това налейте сместа обратно в тенджерата и разбъркайте.

Докато ястието къкри почистете и измийте ориза. Стопете маслото в тенджера и сложете ориза. Бъркайте енергично на силен огън, докато оризът се кристализира. След това налейте 2 и 1/4 голяма ч.ч. вода, намалете котлона на минимум, пуснете вътре един бульон, поръсете с черен пипер, разбъркайте и затворете капака. Оставете ориза да се готви сам. Ще отнеме 15-20 минути. Не доливайте повече вода. Готов е, когато е поел водата и повърхността на ориза стане на кратери. Изключете котлона. Свалете тенджерата. Покрийте с кърпа, докато стане време да го поднесете. Махнете кърпата и разрошете с вилица.

Поднесете пилешките бутчета върху ориза и полейте с доматения сос с морковчета и чесънчета.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама