Пилешки кюфтета с киноа


Пилешки кюфтета с киноа

Тези малки кюфтенца са много са апетитни. Направо се хапват като семки, на крак и в движение.

Необходими продукти за около 15 броя кюфтенца:

1/2 голяма ч.ч. киноа

1 био зеленчуков бульон

1 бр. пилешки гърди

1 яйце

50 г пармезан

2 стръка пресен лук

2 скилидки чесън

1 морков

1/2 червена чушка

шепа листенца босилек

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Сварете киноата във вода с един зеленчуков био бульон в съотношение 1:2, около 15 минути, докато я поеме.

През това време сложете останалите продукти в купа.

Настържете пармезана. Чукнете едно яйце. Обелете и настържете на ситно един морков и половин чушка. Нарежете на ситно пресния лук и стиснете две скилидки чесън. Нарежете на ситно и шепа пресни листа босилек. Нарежете пилешкото на малки парченца, поръсете със сол и черен пипер. Ако желаете го пасирайте в блендер, за да се нареже на ситно. Накрая добавете и сварената киноа. Разбъркайте всичко добре, докато получите хомогенна смес.

Постелете голяма тава с хартия за печене.

С леко мокри ръце загребете от сместа и оформете кюфтенца. Подредете ги в тавата и печете на 200 градуса до готовност. Обърнете ги, за да се изпекат равномерно.

Източник:  vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама